Україна

Кузін прогнозує, що пандемія Covid-19 триватиме ще від двох до п’яти років

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін прогнозує, що пандемія Covid-19 триватиме ще від двох до п’яти років. Про це він сказав в інтерв’ю BBC, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“Це триватиме принаймні ще кілька років. Від двох до п’яти. Поки не з’явиться якась загальна світова стратегія профілактики у вигляді або універсального щеплення, або лікування”, – зазначив Ігор Кузін.

За словами головного санітарного лікаря, в Україні очікується третя хвиля коронавірусу. Ймовірно, це відбудеться в другій половині осені.

“Третя хвиля обов’язково до нас дійде. Нові спалахи коронавірусу у більшості європейських країн. Рано чи пізно Україна зіткнеться з таким спалахом. Орієнтовно це відбудеться не раніше листопада. Тому повинні готуватися”, – розповів він.

За словами Ігоря Кузіна, носіння масок не скасовуватимуть довгий час.

“Маски залишатимуться ще досить довго. Можливо, до останніх днів подолання пандемії у світі”, – додав чиновник.

Раніше головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів, де найчастіше українці інфікуються коронавірусом. За його словами, це сім’я, коли святкують весілля, або якісь великі домашні свята без дотримання правил; це професійні колективи; інфікування за кордоном.

Back to top button