Україна

Курс валют – Міжбанк відкрився різким подорожчанням долара – 1News


Фото з відкритих джерел

Нацбанк вийшов на ринок з інтервенціями і допоміг гривні зміцнитися до рівня близько 29 грн/доллар

Торги на міжбанку у вівторок, 22 лютого, після визнання РФ незалежності т.зв. “ЛНР/ДНР” стартували з рівня 29,05/29,07 грн/доллар, і в перші хвилини гривня ослабла до 29,10/29,12 грн/доллар, проте Нацбанк вийшов на ринок з інтервенціями і допоміг гривні зміцнитися до рівня близько 29 грн/доллар. Про це агенству “Інтерфакс” повідомив один з учасників ринку.

За його словами, на відкритті дня обсяг торгів істотно більше звичайного, що очевидно пов’язано не тільки з вчорашнім вихідним днем в США.

Напередодні курс гривні на міжбанку ослаб до 28,60 грн/доллар з 28,38 грн/доллар минулої п’ятниці. В середині дня Нацбанк інтервенціями стабілізував курс на рівні близько 28,47 грн/доллар, проте в кінці дня чергова порція негативних новин опустила його до 28,61 грн/доллар.

Підкреслюється, що сьогодні Мінфіну належить виплатити в рахунок погашення раніше випущених ОВДП понад 17 млрд грн.

Зокрема на готівковому ринку гривня у вівторок, 22 лютого, вранці також ослабла-приблизно до рівня покупка 28,8 грн/доллар, продаж – 29,2 грн/доллар, багато обмінників сильно розширили спред.

Як відомо, курс гривні в цьому році вже один раз підходив до рівня 29 грн/доллар – на кілька дні в кінці січня, проте тоді так і не пробив його, і через два тижні гривня коштувала вже дорожче 28 грн/доллар.

Останній раз офіційний курс гривні опускався нижче 29 грн/доллар (до 30,01 грн/доллар) на один день в кінці лютому 2015 року – місяці, коли були підписані Мінські угоди.

1News за темою: НБУ продав з резервів ще 450 млн доларів для підтримки курсу гривні

Нагадаємо, раніше ми писали, що протягом найближчого тижня при збереженні ескалації на кордонах України очікується зростання курсу долара до гривні. Американська валюта на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 28,7 грн, а готівковий долар в банках – близько 28,6/28,8 грн.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button