Україна

Курс валют – аналітик спрогнозував можливу вартість гривні – 1News


Фото з відкритих джерел

Так, найближчим часом валюта може коштувати 28-28,5 грн/дол

Курс гривні станом на сьогодні, 18 лютого, стабілізувався до 28,34 грн/дол. і в разі відсутності негативних новин найближчим часом може стабілізуватися в межах 28-28,5 грн/дол. Про це повідомив керівник відділу аналітики Forex Club Андрій Шевчишин у коментарі УНІАН.

“Висока волатильність на ринку збережеться наступного тижня. З урахуванням того, що нерезиденти орієнтуються на заяви західної преси, можуть перейти до агресивних продажів, і курс повернеться до позначки 29 гривень за долар. Однак у разі відсутності негативних новин, курс може стабілізуватися в межах 28-28,5 гривень за долар”, – зазначив він.

Водночас за словами експерта, геополітична ситуація і ескалація бойових дій на Донбасі залишаються головними драйверами ринку. Україна і представники НАТО не фіксують відведення російських військ, західні партнери продовжують наполягати на високих ризиках ескалації. Саме на цей фон реагують нерезиденти, які під впливом емоцій активізують вихід з українських активів. Зокрема, портфель ОВДП нерезидентів з початку лютого знизився на 4,7 млрд грн, а з початку року – на 15,8 млрд грн.

1News за темою: Курс долара різко підскочив на новинах про обстріли, Нацбанк змушений продавати валюту з резерву

“Українці більш спокійні, оскільки відстежити і наздогнати події й курсові коливання на ринку проблематично. Більш того, більшість, піддавшись паніці, вже реалізували частину покупок і залишаються у валюті. Інші ж компанії, побоюючись ескалації, згортають інвестиційну діяльність. Національний банк України намагається згладжувати ринкові рухи за допомогою інтервенцій і викупу валюти в період різкого зміцнення”, – пояснив Шевчишин.

При цьому він наголосив, що ситуація із закупівлею енергоносіїв поки не робить сильного впливу на ринок. Зокрема підтримку надає тепла погода, яка знижує витрати енергоресурсів.

“Найближчим часом очікуємо торги гривні в діапазоні 28,3-28,55 грн/дол. Перед вихідними, враховуючи 1News, а також беручи до уваги вихідний день у США в понеділок, учасники ринку постараються провести всі заплановані операції, а нерезиденти – закрити ще порцію позицій. Геополітичні ризики зберігаються, як і небезпека ескалації військових дій на Донбасі”, – додав аналітик.

1News за темою: НБУ в січні витратив 1,5 млрд доларів на підтримку гривні, – ЗМІ

Як повідомлялося раніше, курс гривні до долара в обмінних пунктах Києва на ранок середи, 16 лютого, укріпився на 40 копійок – до 28,40 гривні за долар.

Продати американську валюту можна було в середньому за курсом 28,07 гривні за долар, євро – 31,80 гривні за євро.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button