Україна

Кулеба зробив заяву щодо можливих територіальних поступок РФ


Кулеба зробив заяву щодо можливих територіальних поступок РФ

Умовою для початку переговорів із ворогом може бути лише виведення російських військ з усіх територій України.

Україна не піде на жодні територіальні поступки для Росії. Про це у понеділок, 9 жовтня, заявив голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму інтервʼю Forbes.

Він вказав, що навіть розмови про це є неприйнятними. 

“Поки український прикордонник не повернеться на останній прикордонний пункт на сході України або на острові Тузла, мій меседж до тих, хто наважиться запропонувати якісь територіальні поступки – навіть не думайте про це. Якщо хтось наважиться зі мною про таке говорити, у нас буде неприємна розмова”, – сказав Кулеба.

На питання щодо переговорів з російськими окупантами, Кулеба відповів, що умовою для їх початку може бути лише виведення російських військ з усіх територій України.

“Якщо я побачу принаймні початок цього виведення та переконаюся, що це реальне виведення, а не декорація, зрозумію – вони налаштовані на переговори”, – наголосив він.

Начальник штабу НАТО Стіан Єнссен допустив, що Україна може приєднатися до Альянсу в обмін на території, захоплені Росією, і це може послужити закінченням війни. 

Росія не сприймає будь-які переговори щодо війни в Україні без своєї участі і ніколи не погодиться на Формулу миру. Закінчення війни можливе лише за умови виконання вимог Москви, заявили в МЗС РФ. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button