Україна

Кулеба заявив, що затримка допомоги США коштує життя військовим


Кулеба заявив, що затримка допомоги США коштує життя військовим

Для того, аби врятувати якомога більше життів наших захисників та зменшити страшну ціну цієї війни, військова допомога мала б надійти на передову “буквально завтра”.

Кожен день дебатів у Конгресі Сполучених Штатів Америки щодо погодження допомоги для України вартує життів українських військових. Про це у вівторок, 20 лютого, заявив в ефірі CNN міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що Сили оборони України зараз роблять справжні дива на полі бою, за що їм треба віддати належне у той же час, він підкреслив, що українським захисникам потрібна зброя. 

“Кожен день дебатів в одному місці означає смерть в іншому місці. Українські військові творять дива. Але причина, чому вони змушені жертвувати собою і помирати, полягає в тому, що хтось все ще дискутує”, – наголосив дипломат. 

Він підкреслив, що ситуація – нагальна і для того, аби врятувати якомога більше життів наших захисників та зменшити страшну ціну цієї війни, військова допомога мала б надійти на передову “буквально завтра”.

Він додав, що навіть після ухвалення позитивного рішення знадобиться час на доставку зброї в Україну. 

“І поки це рішення все ще очікує прийняття, а потім додайте логістику, весь цей час наші солдати будуть жертвувати своїми життями, даючи відсіч переважаючим силам Росії”, – наголосив міністр. 

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США підтримав пакет, який передбачає понад 60 млрд доларів для України – переважно на військову допомогу. Рішення Сенату недостатньо для виділення грошей – законопроєкт має пройти Палату представників.

Спікер Майк Джонсон достроково завершив робочий тиждень Палати представників і оголосив майже двотижневу перерву, так і не розглянувши законопроєкт про допомогу Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button