Україна

Кулеба заявив, що Лавров по його слідах готує візит до Африки


Кулеба заявив, що Лавров по його слідах готує візит до Африки

Кремль слідкує за турне Кулеби, оскільки після кожного візиту надсилає свого посла, аби той переконував лідерів африканських країн в “недоречності” зустрічі з українським міністром.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Африка залишається територією дипломатичного двобою. І щоб не втратити свій так званий “авторитет” на континенті, Росія готує турне міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

“Все, звісно, непросто. Тому що 30 років Росія тут дуже потужно працювала й сіяла свою пропаганду. Переконує у тому, що вона є рятівником та захисником Африки”, – зазначив міністр.

За словами Кулеби, Кремль слідкує за його турне, оскільки після кожного візиту надсилає свого посла, аби той переконував лідерів африканських країн в “недоречності” зустрічі з українським міністром.

“Лавров планує по моїх слідах одразу говорити з тими людьми, з якими я говорив, готує свої візити. Африка, це простір дипломатичного двобою. На жаль, хотілося б, щоб росіяни визнали свою поразку й припинили свої безглузді спроби. Однак, боротьба триває. Треба боротись за кожен куточок світу, оскільки інтерес України є в кожному куточку”, – додав глава МЗС України.

Як відомо, днями Кулеба розпочав друге турне країнами Африки та анонсував низку важливих зустрічей з африканськими лідерами та бізнесом. Під час свого візиту він планує вирішити три ключові завдання, серед яких: залучити країни до втілення “формули миру” президента України Володимира Зеленського; заручитись підтримкою безперебійного експорту в межах Чорноморської зернової ініціативи; створити нові можливості для українського бізнесу.

Наразі Кулеба перебуває в аеропорту Ефіопії та очікує на свій рейс до наступної африканської країни – Руанди.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України заявив, що африканські лідери хочуть приїхати до України з мирною місією.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button