Україна

Кулеба запропонував поставляти боєприпаси з ЄС тільки в Україну


Кулеба запропонував поставляти боєприпаси з ЄС тільки в Україну

Голова МЗС наголосив, що “кожен патрон, вироблений в Європі, повинен служити меті захисту Європи”.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба на тлі нестачі боєприпасів запропонував заборонити експорт боєприпасів з країн Європи всюди, крім України. Про це він заявив в інтерв’ю RedaktionsNetzwerk Deutschland.

“Всі контракти на експорт боєприпасів, вироблених в Європі, в треті країни повинні бути припинені, і всі такі боєприпаси повинні бути відправлені в Україну. Кожен патрон, вироблений в Європі, повинен служити меті захисту Європи”, – наголосив український урядовець.

Він також додав, що дефіцит боєприпасів виник через запізніле нарощування виробництва в ЄС.

“Я скаржуся на брак боєприпасів на кожній зустрічі з нашими партнерами. Вони всі знають про це і зробили помилки, які визнають. Вони пізно вирішили нарощувати власне виробництво, укладати довгострокові контракти і запускати нові виробничі лінії. На жаль… ми розплачуємося за ці помилки”, – зазначив посадовець.

За його словами, нині докладаються всі зусилля, щоб боєприпаси закуповувалися європейськими державами в третіх країнах і надавалися Україні.

Раніше Дмитро Кулеба заявив, що для перемоги над російськими загарбниками українському війську бракує снарядів, ППО та далекобійних ракет.

Фінська компанія збільшить виробництво снарядів через війну в Україні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button