Україна

Кулеба закликав країни ООН приєднатися до гарантій безпеки для України


Кулеба закликав країни ООН приєднатися до гарантій безпеки для України

Деякі країни пропонують “сісти за стіл переговорів”, “не затягувати війну” або взагалі не надавати Україні військової допомоги.

Україна відкидає будь-які “абсурдні заклики до абстрактного миру” і хоче, щоб усі країни ООН розглянули можливість приєднання до декларації G7 про гарантії безпеки для України. Про це на дебатах Генеральної асамблеї ООН заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє РБК-Україна.

“Поки Україна бореться за своє виживання, здійснюючи самооборону за статтею 51 Статуту ООН, ми постійно чуємо абсурдні заклики до абстрактного миру. Більшість із них насправді мають на увазі не мир, а дещо інше”, – сказав Кулеба.

Як пояснив міністр, ідеться про те, що деякі країни пропонують “сісти за стіл переговорів”, “не затягувати війну” або взагалі не надавати Україні військової допомоги. Такі заклики, переконаний Кулеба, лише на користь РФ.

“Після опору російській повномасштабній агресії протягом понад півтора року, мій 40-мільйонний народ може відповісти на всі ці пропозиції лише одне: “Ні”. Ні – геноциду під виглядом миру. Ні – фальшивому пацифізму, який виправдовує агресора за його злочини. Ні – територіальним поступкам заради ілюзії миру. Ні! Ми будемо боротися і переможемо. Тому що ми хочемо жити”, – наголосив він.

Міністр нагадав, що минулого тижня на полях Вільнюського саміту НАТО лідери країн G7 погодили спільну декларацію, в якій пообіцяли підтримувати Україну до поки, вона не приєднається до Альянсу, а після того до них приєдналися ще десять країн.

Український міністр закликав країни ООН обрати конкретну сторону у війні, а не займати “нейтральну позицію”.

Нагадаємо, гарантії безпеки передбачають: заходи з допомоги Україні в захисті себе та запобігання новій агресії, заходи на випадок нової агресії, підтримку в притягненні Росії до відповідальності за агресію.

Привид Будапештського меморандуму: гарантії від G7

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button