Україна

Кулеба виступив за множинне громадянство


Кулеба виступив за множинне громадянство

Але будь-яке подвійне громадянство з державою-агресором чи недружніми країнами має бути заборонене, зазнчи Дмитро Кулеба.

В Україні множинне громадянство має стати елементом державної політики, спрямованої на збереження і розвиток всесвітньої української спільноти. Таку заяву зробив глава МЗС Дмитро Кулеба у промові до Світового конгресу українців у понеділок, 23 жовтня.

“Конче необхідно зберегти їхній зв’язок з Батьківщиною. Це про майбутнє України та українства. Тому одним з елементів державної політики, спрямованої на збереження і розвиток всесвітньої української спільноти, має стати множинне громадянство”, – сказав він.

Міністр переконаний в необхідності запровадження множинного громадянства, бо “потрібно керуватися не страхом роздачі чужих паспортів в Україні, а силою українського паспорта в Україні та у світі”.

Він вважає, що держава має відкрити можливість для мільйонів українців за кордоном зберігати свій український паспорт або отримати його. Також треба прийняти як доконаний факт, що зі вступом нашої країни до Євросоюзу паспорти України матимуть такий самий статус, як і паспорти сусідніх європейських держав.

“Звісно, ця політика має втілюватися розумно. Поступово, починаючи з дружніх країн-союзниць. І, звісно, будь-яке подвійне громадянство з державою-агресором чи недружніми країнами має бути заборонене”, – додав Кулеба.


Множинне громадянство – це статус громадянства, при якому особа послідовно визнається громадянином (громадянкою) двох чи більше країн за законами цих країн. Конституція України (ст.4) визначає, що в країні існує єдине громадянство.

Нагадаємо, 94% українців пишаються своїм громадянством. При цьому у 2015 році таких людей було 68%.

Зеленський про громадянство РФ: Нехай живуть у Росії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button