Україна

Кулеба вперше відвідає Малаві, Замбію та Маврикій


Кулеба вперше відвідає Малаві, Замбію та Маврикій

Четверте Африканське турне глави МЗС триватиме з 4 по 8 серпня і має на меті продовжити розбудову відносин з країнами Африки

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 4-8 серпня вперше відвідає Малаві, Замбію та Маврикій. Про це 4 серпня повідомила пресслужба МЗС.

“Четверте Африканське турне глави МЗС має на меті продовжити розбудову відносин з країнами Африки. Всі три країни – Малаві, Замбію та Маврикій – міністр закордонних справ України відвідає вперше в історії”, – наголосили у відомстві.

У Лілонгве, Лусаці та Порт-Луї Кулеба проведе переговори з керівництвом держав, міністрами закордонних справ, діловими та культурними колами.

Зазначається, що у центрі всіх зустрічей буде розвиток двосторонніх відносин на основі взаємної поваги та інтересів. Серед ключових тем – участь африканських держав у глобальних зусиллях з відновлення справедливого миру для України та світу.

Особливим акцентом переговорів у Малаві стане важлива роль України в забезпеченні продовольчої безпеки, у Замбії міністр обговорить розвиток двосторонніх відносин, політичного діалогу та співпраці в рамках міжнародних організацій.

У Маврикії, який є однією з найуспішніших економік Африки, особливою темою зустрічей стане залучення інвестицій та участь маврикійських бізнесів у відбудові та відновленні України.

Нагадаємо, у листопаді минулого року глава МЗС України вперше за 25 років приїхав у ПАР

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen − six =

Back to top button