Україна

Кулеба відповів відносно “таємних переговорів” з РФ


Кулеба відповів відносно таємних переговорів з РФ

Немає сенсу вести жодні переговори з Росією, поки вона не буде готова піти геть з України, пояснив міністр.

Україна не веде жодних переговорів “за закритими дверима” з Росією. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу ZDF, повідомив Укрінформ у п’ятницю, 3 листопада.

Так, на запитання модераторки, чи не веде Україна переговорів з РФ “за закритими дверима”, Кулеба коротко відповів: “ні”. Він зауважив, що основою Формули миру є повага до суверенітету та територіальної цілісності України.

“Якщо перекладати з дипломатичної (мови – ред.) на звичайну, то це означає, що Росія має піти геть з України. Доки цього не станеться, доки вона не буде готова цього зробити, немає сенсу вести жодні переговори”, – сказав він.

Стосовно ситуації з ракетами Taurus, які Україна просить у Німеччини передати ще з весни, Кулеба заявив, що “питання відкрите, але Німеччина потребує часу”. За його словами, цей аргумент партнери наводять як публічно, так і в конфіденційних розмовах з українськими колегами.

Очільник МЗС наголосив, що Україна сформувала довірливі відносини з партнерами, отже, їм не варто турбуватися, що надана зброя буде використана не так, як вони просять.

Раніше ЗМІ повідомили, що Україна та Росія продовжують тримати канали зв’язку під час війни, але застосовуються вони лише для вирішення гуманітарних питань, обміну військовополоненими, тілами загиблих і зернового коридору.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button