Україна

Кулеба: Ультиматуми, забаганки РФ виконувати не будемо

Кулеба: Ультиматуми, забаганки РФ виконувати не будемо

Фото: МЗС України

Другий раунд переговорів має відбутися завтра

Українська делегація не братиме участі у переговорах, якщо Росія ставитиме ультиматуми, запевнив міністр.

 

Україна не виконуватиме ні ультиматумів, ні забаганок Росії на переговорах щодо завершення війни, заявив у вівторок, 1 березня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

 

“Переговори – це переговори, і ми розмовлятимемо і шукатимемо рішення. Але виконувати російські ультиматуми, забаганки ми не будемо”, – сказав міністр.

 

Він зазначив, що українська делегація визначиться зі своєю позицією, і в разі потреби готуватиметься до нової зустрічі з російською делегацією.

 

“Ми зараз аналізуємо те, що сталося вчора, заявлені позиції, президент повністю поінформований до найдрібніших деталей, про розмову, яка відбулася вчора. Ми визначимося зі своєю позицією, і тоді вже будемо, у разі потреби, готуватися до нової зустрічі. Ми вважаємо, що така зустріч має бути, бо Україна вірить у дипломатію, і ми готові до дипломатичного вирішення цього конфлікту”, – сказав Кулеба на онлайн-брифінгу у вівторок.

 

Нагадаємо, перший раунд відбувся напередодні. На зустрічі визначили низку пріоритетних питань, які можуть допомогти припинити бойові дії. Делегації повернулися до столиць для консультацій.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button