Україна

Кулеба у Гані відкрив бізнес-форум


Кулеба у Гані відкрив бізнес-форум

Глава МЗС розповів про домовленості з керівництвом країни про суттєву активізацію економічного співробітництва.

 
Глава МЗС України Дмитро Кулеба під час свого візиту до Гани відкрив бізнес-форум за участю близько 20 українських та ганійських компаній. Про це у п’ятницю, 7 жовтня, повідомляє прес-служба МЗС.
 
Наголошується, що компанії-учасники форуму представляли сфери металургії, машинобудування, фармацевтики, сільського господарства, виробництва продуктів харчування та напоїв, будівництва, відновлюваної енергетики, IT-послуг.
 
“Під час переговорів з керівництвом Гани ми досягли політичної домовленості про суттєву активізацію економічного співробітництва. Йдеться, перш за все, про збільшення обсягів торгівлі та нові проекти в сільськогосподарському секторі”, – сказав Кулеба.
 
Також у рамках бізнес-форуму відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Радою експортерів та інвесторів при МЗС України та Торгово-промисловою та сільськогосподарською палатою Гани.
 
За даними Державної служби статистики України, у 2021 році обсяг торгівлі товарами між двома країнами становив 300,058 млн дол. США. Експорт товарів становив 171,6 млн дол. США (зріс на 110,5%, порівняно з аналогічним періодом 2020 року). Імпорт товарів становив 128,4 млн дол. США (зменшився на 3,8%, порівняно з аналогічним періодом 2020 року).
 
 
 
 

 
 
Раніше повідомлялося, що Кулеба розпочинає історичне турне країнами Африки. Його головна тема – консолідація політичної підтримки України з боку країн глобального півдня на тлі російської агресії.
 
Грані співробітництва. Яка мета турне глави МЗС африканськими країнами
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button