Україна

Кулеба: У декларації враховано всі позиції України


Кулеба: У декларації враховано всі позиції України

Робота над текстом підсумкового документа саміту завершена. Він буде відкритим для приєднання інших країн і після завершення заходу.

У підсумковій декларації Глобального саміту миру, що проходить у Швейцарії, враховано всі принципові пропозиції України. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу в Бюргенштоці 16 червня.

“Станом на зараз робота над текстом завершена. Наприкінці саміту президенти оголосять про схвалення резолюції, декларації. Вона буде відкрита для приєднання інших країн і після завершення саміту…. Текст збалансований, усі наші принципові позиції, на яких наполягала Україна, враховані”, – наголосив глава МІД.

За його словами, є інформація, що кілька країн проводять аналіз спільного комюніке і “вони готові приєднатися до нього, хоча їх немає зараз на саміті”.

Кулеба також додав, що в основі цього саміту – Формула миру президента Володимира Зеленського і “якісь альтернативні плани не розглядалися”.

Раніше агентство Reuters опублікувало проект підсумкового комюніке Глобального саміту миру, яке містить пункти про повернення Запорізької АЕС під контроль України, відновлення безпечного доступу до українських морських портів та обмін військовополоненими. 

Нагадаємо, 15 червня у Швейцарії почався Саміт миру щодо врегулювання війни в Україні. У заході бере участь 101 країна та міжнародна організація з усіх континентів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 + 13 =

Back to top button