Україна

Кулеба та Сійярто провели тривалу зустріч у Брюсселі


Кулеба та Сійярто провели тривалу зустріч у Брюсселі

Сторони очікують на більш конструктивний розвиток політичних подій найближчими днями та тижнями.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч зі своїм угорським колегою Петером Сійярто у Брюсселі. Як зазначив у середу, 3 квітня, глава зовнішньополітичного відомства на своїй сторінці у соцмережі Х, ця зустріч була тривалою.

За словами Кулеби, вони з Сійярто домовилися вжити заходів для покращення відносин між Україною та Угорщиною.

“Ми обидва погодилися, що впродовж останніх тижнів було зроблено низку кроків для подолання проблем у наших двосторонніх відносинах. З огляду на цю позитивну динаміку ми очікуємо на більш конструктивний розвиток подій найближчими днями та тижнями”, – написав Кулеба.

Нагадаємо, Петер Сійярто заявив, що Угорщина, яка з 1 липня головуватиме в Раді Європейського Союзу на ротаційній основі, лобіюватиме вступ Грузії та Молдови в ЄС, але не робитиме цього для України. За його словами, переговори про вступ будуть зосереджені на “реальних показниках” країн-кандидатів, а не на “політичному тиску”.

Зазначимо, депутат Європарламенту ініціював петицію про позбавлення Угорщини права голосу в Раді ЄС. Відповідну петицію підтримали 120 євродепутатів із різних політичних груп і з кількох держав-членів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button