Україна

Кулеба: Статус кандидата на вступ до ЄС дуже важливий для України

Кулеба: Статус кандидата на вступ до ЄС дуже важливий для України

Фото: МИД Украины

Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що статус кандидата на вступ до ЄС дуже важливий для України: він дозволить закріпити європейський вектор розвитку української держави.

 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що статус кандидата на вступ до ЄС дуже важливий для України: він дозволить закріпити європейський вектор розвитку української держави. Про це йшлося у коментарі Кулеби для НВ.

 

“Чому цей статус такий важливий? Він юридично зміцнить Україну в проекті європейської інтеграції. Це жирна точка після десятиліть європейської політики стратегічної невизначеності щодо України. Невизначеності, яка перестала бути конструктивною”, – наголосив Кулеба.

 

За словами міністра, ще місяць тому було складно уявити, що “ми прийдемо до точки цієї дискусії, на поріг історичного рішення”.

 

“Більшість у ЄС розуміють, що статус кандидата на членство в ЄС для України принесе лише переваги всій Європі. Це win-win для всіх. Потрібно подолати чергові стереотипи та страхи. Ми активно допомагаємо в цьому європейським друзям. Вирішальний момент вже близько”, – стверджує Куліба.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button