Україна

Кулеба сказав, що з допомогою США Україні


Кулеба сказав, що з допомогою США Україні

Україна може програти війну проти Росії, якщо Конгрес США не ухвалить законопроєкт про допомогу нашій країні, попередив днями президент Володимир Зеленський.

Українська влада працює над тим, аби Конгрес Сполучених Штатів проголосував за законопроєкт про допомогу Україні, але наразі важко прогнозувати, коли це станеться. Про це у неділю, 14 квітня, сказал міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час телемарафону. 

Таким чином дипломат відповів на питання, чи Конгрес США все ж голосуватиме за законопроєкт про національну безпеку, що містить кошти для України.

“Мали б. У нас ситуація така: з осені минулого року ми чуємо сигнал від республіканців та демократів, що все буде проголосовано. Був нещодавно коментар спікера Джонсона; казали, що ось на цьому тижні, але рішення знову немає. Тому я вже нічого не загадую”, – сказав Кулеба.

Він додав, що президент України Володимир Зеленський, його офіс, уряд та міністерство закордонних справ – “всі, хто може” – працюють, аби допомогу Україні було ухвалено.

“Я думаю, що вже можна сміливо називати цей законопроєкт не багатостраждальним, а мученицьким”, –  сказав міністр.

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США підтримав пакет, який передбачає понад 60 млрд доларів для України – переважно на військову допомогу. Але рішення Сенату недостатньо для виділення грошей – законопроєкт має пройти Палату представників, яка не поспішала його розглядати через тиск експрезидента Дональда Трампа.

У п’ятницю спікер Палати Майк Джонсон зустрівся із Трампом. За підсумком зустрічі Трамп заявив, що не заперечує проти схвалення допомоги Україні, але тільки у вигляді позики. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button