Україна

Кулеба сказав, чи може Польща закрити західні області системами Patriot


Кулеба сказав, чи може Польща закрити західні області системами Patriot

Під час переговорів з партнерами, які могли б поділитися з Україною системами ППО, розглядаються дуже різні рішення, зауважив дипломат.

Польща має можливість прикрити західні області України системами ППО Patriot. Про це у неділю, 14 квітня, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час телемарафону.

Зокрема, дипломата запитали, чи ймовірний сценарій застосування американських систем ППО у Польщі для прикриття неба над заходом України.

“Зараз все реально. Насправді це захистило б країни НАТО від “прильотів” дронів чи ракет на їхню територію”, – відповів міністр.

За словами Кулеби, усі батареї Patriot залежать від рішення Сполучених Штатів. Він наголосив, що Україна “достеменно знає де що знаходиться”.

“Коли ми сидимо за зачиненими дверима, то я буквально всім партнерам кажу: дорогі мої, що завгодно, хочете в оренду, давайте в оренду, хочете, щоб він прикривав ваш кордон, давайте буде прикривати ваш кордон, але дайте”, – сказав Кулеба.

Напередодні стало відомо, що Німеччина передасть Україні додаткову систему ППО Patriot – вже третю з початку повномасштабної війни. Інформацію підтвердив президент Володимир Зеленський після розмови з канцлером Олафом Шольцом.

Також ведеться робота над отриманням від Німеччини додаткової системи IRIS-T і ракет до наявних систем ППО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button