Україна

Кулеба прокоментував чергову заяву Amnesty International


Кулеба прокоментував чергову заяву Amnesty International

Заява генерального секретаря Amnesty International не заважає Дмитру Кулебі стверджувати, що її звіт спотворює реальність.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував слова Генерального секретаря організації Amnesty International Агнес Калламар про те, що їхній звіт у соцмережах “атакують” російські та українські боти та тролі.

“Мабуть, генеральний секретар Amnesty International називає мене “ботом” і “тролем”, але це не завадить мені сказати, що її звіт спотворює реальність, проводить хибну моральну рівність між агресором і жертвою і сприяє дезінформаційним зусиллям Росії. Це фальшива “нейтральність”, а не правдивість”, – написав глава МЗС України.

Нагадаємо, Amnesty International опублікувала звіт, в якому сказано, що ЗСУ нібито порушують закони війни тим, що “ставлять під загрозу життя населення, розміщуючи бойову техніку та озброєння у школах та лікарнях”.

В Офісі президента відреагували на звинувачення організації словами, що життю українців загрожує лише РФ, а заяви Amnesty International є “участю у дискредитаційній кампанії Росії проти України”.

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Amnesty International своїм матеріалом “створює фальшивий баланс між жертвою та злочинцем”, а генеральний секретар організації Агнес Калламар вважає, що невдоволення громадськості заявами у їхньому матеріалі про Збройні сили України нібито є “атакою українських тролів”.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button