Україна

Кулеба про ракети Taurus: Ескалації не буде


Кулеба про ракети Taurus: Ескалації не буде

Побоювання уряду Німеччини стосовно можливості використання ракет для ударів по території РФ є безпідставними, запевнив глава МЗС України.


Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба впевнений, що передача Україні крилатих ракет Taurus не призведе до ескалації. Про це глава МЗС сказав у коментарі Bild.
 
Україна ще навесні поточного року попросила Німеччину передати цей вид зброї, але німецький уряд досі вагається.
 
Кулеба наполягає, що Україні потрібна далекобійна зброя, яка дозволила б прискорити звільнення окупованих територій і закінчити війну. Ракеті Taurus здатні вражати російські склади та командні пункти далеко за лінією фронту, що значно ускладнило б життя окупаційної армії.
 
Міністр зазначив, що побоювання німецького уряду, що цими ракетами Україна завдаватиме ударів по території РФ, безпідставні.
 
“По-перше, тому що інші партнери вже поставили ракети з такою дальністю. По-друге, жодне попереднє рішення Німеччини передати новий вид зброї не призвело до ескалації. Нам не потрібна чужа країна, і ми використовуватимемо ракети тільки в межах наших кордонів, щоб звільнити те, що належить нам відповідно до Статуту ООН та міжнародного права”, – сказав Кулеба.
 
Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Україна “неминуче” отримає ракети Taurus. ВПС Німеччини вже дали “зелене світло” на постачання ракет для потреб ЗСУ, стверджують джерела.

Високоточна ракета Taurus є більш потужною, ніж ракети Storm Shadow і SCALP, які були отримані Україною від Великої Британії та Франції. Taurus вражає цілі на відстані понад 500 кілометрів і несе бойову частину майже 500 кілограмів. Її загальна вага – понад 1,3 тонни.

Taurus для України. Що змінить постачання ракет

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button