Україна

Кулеба – Папі: “Наш прапор — синьо-жовтий”


Кулеба – Папі: Наш прапор — синьо-жовтий

За словами глави МЗС України, найсильніший той, хто у битві добра зі злом стає на бік добра, а не намагається зрівняти їх, назвавши це “переговорами”.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відповів Папі Римському Франциску після його заяв про те, що Україна повинна мати відвагу “білого прапора”, і вести переговори.

“Наш прапор — синьо-жовтий. Під ним ми живемо, помираємо та перемагаємо. Ми не підніматимемо інших прапорів”, – наголосив Кулеба у Twitter (X).

За словами глави МЗС України, найсильніший той, хто у битві добра зі злом стає на бік добра, а не намагається зрівняти їх, назвавши це “переговорами”.

“Що стосується білого прапору, то з історії першої половини ХХ століття нам відома ця стратегія Ватикану. Закликаю не повторювати історичних помилок і послідовно підтримувати Україну та її народ у справедливій боротьбі за власне життя”, – зазначив Кулеба.

Водночас очільник зовнішньополітичного відомства України подякував Папі Франциску “за постійні молитви за мир”.

“Продовжуємо сподіватися, що після двох років нищівної війни в серці Європи він знайде можливість здійснити Апостольський візит в Україну, щоб підтримати понад мільйон українців-католиків, понад пʼять мільйонів греко-католиків, усіх християн і всіх українців”, – підсумував він.

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск заявив, що Україна “повинна мати відвагу підняти білий прапор” та почати переговори з Росією.

Говорячи про білий прапор, Папа не має на увазі капітуляцію, а повернення до переговорів, заявили у пресслужбі Святого Престолу.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button