Україна

Кулеба озвучив результати поїздки до Іспанії


Кулеба озвучив результати поїздки до Іспанії

Кулеба зазначив, що міністри домовилися про рішення, яких необхідно досягнути за вересень-грудень.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про поїздку в Толедо (Іспанія), де провів неформальну зустріч з колегами з ЄС. Сторони обговорили збільшення кількості снарядів для України, “формулу миру”, експорт зерна і не тільки.

“Формат неформального спілкування міністрів ЄС дозволяє підготувати найважливіші рішення. Сьогодні в Толедо ключова увага приділена Україні та осінньому політичному сезону”, – зазначив Кулеба.

Він розповів, що міністри домовилися про рішення, яких необхідно досягнути за вересень-грудень. Йдеться про збільшення експорту українського зерна морськими та наземними шляхами, розширення кількості учасників “формули миру” та наближення Глобального саміту миру, подвоєння зусиль задля повернення викрадених Росією українських дітей, нарощування спільного виробництва зброї за результатами Форуму оборонних індустрій в Україні, збільшення кількості снарядів, які будуть поставлені в межах відповідної ініціативи ЄС, мобілізація грошей для гуманітарних постачань українського зерна до країн Африки та Азії на другому саміті Grain from Ukraine, відкриття до кінця 2023 року переговорів про членство України в ЄС.

За словами Кулеби, список не вичерпний, але дає загальну картинку.

“Міністри зроблять свою роботу, а остаточних домовленостей будуть досягати наші лідери”, – наголосив міністр.

Раніше повідомлялось, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на поточному тижні відвідає Чехію, Францію та Іспанію.

Нагадаємо, Кулеба вже провів зустріч з президентом Франції Емманюелем Макроном.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button