Україна

Кулеба оцінив нову ідею допомоги від США


Кулеба оцінив нову ідею допомоги від США

Питання полягає в тому, як щодо загальної структури допомоги, яка буде надана, зазначив очільник МЗС.

Українська сторона “не шокована” ідеєю надавати військову допомогу з боку США у вигляді позики, яку висунув американський сенатор Ліндсі Грем. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу для іноземних ЗМІ, повідомив Укрінформ у вівторок, 19 березня.

Він нагадав, що Україна отримує підтримку у різному вигляді – дещо приходить, як грантова допомога, а інша підтримка приходить у вигляді позик.

“Тож ми не шоковані пропозицією зі США, але питання полягає в тому, як щодо загальної структури допомоги, яка буде надана. І ми не бачили жодних деталей стосовно цієї пропозиції, крім як загального згадування позики, замість грантів”, – заявив міністр.

За словами Кулеби, українську сторону більше шокує те, що рішення в Конгресі США щодо допомоги досі не прийнято, хоча наближається кінець березня.

На його думку, найдешевшим шляхом збереження безпеки у світі є підтримка України сьогодні. При цьому Київ прагне, щоб дебати у Вашингтоні завершилися позитивно і було ухвалено рішення, яке б не допустило руйнування американської допомоги.

Нагадаємо, 18 березня сенатор-республіканець Ліндсі Грем під час візиту до Києва заявив, що він вважає найбільш реалістичним варіантом надання допомоги Україні у вигляді безвідсоткового кредиту, а не у формі гранту, як це було раніше. Політик сподівається, що найближчими днями відповідний проєкт буде представлено в Палаті представників Конгресу США.

Раніше повідомлялося, що республіканці у Конгресі замість винесення на голосування законопроєкту про допомогу Україні від Сенату, вирішили створити альтернативний законопроєкт. У ньому частину допомоги пропонують виділити у вигляді кредиту. Однак, голосування по ньому очікується не раніше квітня.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button