Україна

Кулеба обговорив з Блінкеном військову допомогу


Кулеба обговорив з Блінкеном військову допомогу

Україні критично необхідні засоби протиповітряної оборони і артилерійські боєприпаси, каже глава МЗС.

Глава МЗС Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном і висловив вдячність США за нещодавній пакет військової допомоги. Про це Кулеба повідомив у соцмережі Х.

Міністр каже, що наголосив на важливості продовження американської, а також міжнародної допомоги Україні, у тому ж числі засобами протиповітряної оборони й артилерійськими боєприпасами.

Також дипломати обговорили подальші шляхи затвердження критично необхідного пакету підтримки України з боку США.

“Ми не можемо дозволити Росії використовувати затримки в допомозі для просування, піддаючи всю Європу та демократичний світ ризику ще більшої війни. Протягом останніх років Україна неодноразово демонструвала, що за достатньої підтримки ми здатні перемагати Росію на полі бою. Нездатність продовжувати підтримку України серйозно підірве лідерство США в усьому світі та поставить під загрозу національну безпеку США”, – наголосив Кулеба.

Дипломати також обмінялися думками щодо очікуваних результатів Вашингтонського саміту НАТО.

Раніше повідомлялося, що республіканці у Конгресі замість винесення на голосування законопроєкта про допомогу Україні від Сената, вирішили створити альтернативний законопроєкт, в якому частину невійськової допомоги пропонують виділити у вигляді кредиту. Однак, голосування по ньому очікувалося не раніше квітня.

Тим часом демократи не погоджуються із таким розвитком подій і 12 березня почали збір підписів, щоб винести на розгляд законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів в обхід спікера Майка Джонсона. Протягом перших двох днів він зібрав 177 підписів з 218 необхідних. У третій день не з’явилося жодного нового підпису.

Не допомога, а кредит. Гроші США для України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button