Україна

Кулеба назвав заяву Земана спробою нашкодити українсько-чеським відносинам – 1News

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба


Фото з відкритих джерел

Міністр зазначив, що з нетерпінням чекає візиту в Україну глави МЗС Чехії Яна Ліпавського

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на заяву президента Чехії Мілоша Земана щодо відправки військових НАТО до України. Кулеба назвав це черговою спробою підірвати відносини між країнами. Про це глава української дипломатії написав на своїй сторінці у Twitter.

За його словами, відповідні слова президента Чехії Мілоша Земана є черговою спробою зіпсувати відносини між країнами, яка завершиться невдачею.

“З нетерпінням чекаю в Україні Яна Ліпавського. Він представляє відповідальний уряд, який розуміє, яку небезпеку для Чехії та Європи загалом становить агресія РФ проти України”, – написав Кулеба.

1News за темою: Глави МЗС Австрії, Чехії та Словаччини відвідають Україну наступного тижня

Нагадаємо, президент Чехії Мілош Земан виступив проти направлення військовослужбовців НАТО в Україну, оскільки вона не входить до Альянсу. Також він повідомив, що вважає нинішню напруженість словесною війною з обох сторін і хотів би, щоб вона залишалася такою.

Також нагадаємо, що 26 січня уряд Чехії схвалив передачу Україні 4000 артилерійських снарядів через загрозу вторгнення Росії.

Як зазначалося, міністр оборони Чехії Яна Чорнохова запропонувала безкоштовно передати Україні партію 152-міліметрових артилерійських снарядів. За її словами, до України могло бути відправлено близько 5000 одиниць боєприпасів.

Однак, за даними видання Idnes, уряд схвалив передачу 4000 снарядів на суму близько 37 млн крон (1,7 млн доларів).


Джерело

Back to top button