Україна

Кулеба назвав переломний момент на шляху України до кандидатства ЄС


Візит чотирьох європейських лідерів до Києва та їхні переговори з українським президентом стали вирішальними для України, сказав міністр.

 
Вирішальною подією на шляху України до кандидатства у члени Європейського Союзу став нещодавній візит лідерів Франції, Німеччини, Італії та Румунії до Києва. Про це заявив глава вітчизняного МЗС Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону у четвер, 23 червня.
 
За його словами, найважливішу роль у прийнятті позитивного рішення Євроради щодо України відіграли очні переговори Зеленського із французьким президентом Еммануелем Макроном, німецьким канцлером Олафом Шольцем, італійським прем’єром Маріо Драгі та президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.
 
“У четвер (16 червня – ред.) остаточної версії цього документа (висновків Єврокомісії – ред.) ще не було”, – уточнив дипломат.
 
Тепер, пояснив Кулеба, основне завдання для МЗС – стежити, щоб інтереси України як майбутнього члена Євросоюзу були враховані під час реформування ЄС, яке відбувається зараз.
 
Нагадаємо, візит одразу чотирьох європейських лідерів до Києва відбувся 16 червня. Тоді гості заявили, що підтримують статус кандидата у ЄС для України.
 
Історичний день. Україна – кандидат у члени ЄС
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button