Україна

Кулеба назвав головні завдання для України та союзників на 2024 рік


Кулеба назвав головні завдання для України та союзників на 2024 рік

Кожна оборонка окремої країни сама не впорається з задачами і викликами, який створює російський оборонний комплекс, вважає очільник МЗС.

Головним викликом, як для України, так і її союзників у прийденьому році стане вибудова потужної оборонної індустрії аби протистояти російській агресії. Про це у п’ятницю, 15 грудня, в ефірі телемарафону заявив міністр закордонних справ України Дмито Кулеба. 

“Санкції – це важливо але зараз найважливіший трек – це оборонні індустрії. Чому я на кожному кроці, при кожній можливості з партнерами про це говорю, тому що нам потрібно створити цілісний простір оборонних індустрій країн, як мінімум, Європейського союзу і України плюс США, Канада”, – сказав Кулеба.

Він зазначив, що це надзвичайно непросте завдання.

“Але основна проблема в тому, що кожна оборонка окремої країни сама не впорається з задачами і викликами, який створює російський оборонний комплекс”, – підкреслив дипломат. 

Виходячи із викликів, Кулеба підкреслив, що головними завданнями на 2024 рік мають стати: санкції, зміцнення оборони. 

“Тому наша політика наступного року – максимальне обмеження доступу російської оборонки до технологій та сировини, а також нарощування співробітництва між оборонними індустріями України та наших країн-партнерів. Під співробітництвом я маю на увазі спільне виробництво і снарядів, і запчастин. Це два треки, які будуть ключовими в нашій роботі для того, щоб на політичному рівні це все рухалося”, – заявив Кулеба.

Раніше Кулеба наголосив на тому, що думка про те, що з Росією можна домовитися про мир – помилкова. 

Російський Кінгісеппський машинобудівний завод KMZ в Санкт-Петербурзі представив ударний морський безпілотник ББКН (абервіатура від рос. “быстроходный безэкипажный катер-носитель”) Одуванчик, що виконаний за схожою до українських дронів конструкцією. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button