Україна

Кулеба: Головне питання – коли ми отримаємо зброю

Кулеба: Головне питання – коли ми отримаємо зброю

Фото: twitter.com/DmytroKuleba

Кулеба взяв участь у засіданні глав МЗС країн НАТО

Зброя для війни з Росією потрібна Україні протягом днів, а не тижнів, відзначив голова МЗС.

 

Україна отримає необхідну для війни з Росією зброю, питання в тому – коли. Про це заявив голова МЗС Дмитро Кулеба на прес-конференції після зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі у четвер, 7 квітня.

 

“У мене немає сумнівів, що Україна матиме зброю, необхідну для боротьби. Питання в тому, коли. Дискусія – не про список зброї, дискусія – про час, коли ми отримаємо її. І це ключове, бо два тижні тому було достатньо сказати, що буде надано, сьогодні важливіше знати, коли її буде надано”, – сказав Кулеба.

 

Кулеба сказав, що українська армія знає як боротися та перемагати, але без відповідного озброєння на Україну чекає ще багато безневинних жертв.

 

“Чим більше зброї ми отримаємо і чим раніше вона прийде в Україну, тим більше життів буде врятовано і тим більше міст і сіл не буде зруйновано, і Буч більше не буде. Це моє послання союзникам, воно дуже просте”, – наголосив голова українського МЗС.

 

Він закликав союзників не сумніватися та дати Україні те, чого вона просить.

 

Кулеба також закликав країни НАТО не зациклюватися на визначеннях зброї. Оскільки будь-яка зброя, яку застосовує українська армія проти РФ за визначенням, застосовується лише для оборони від агресора.

 

“Тому ця різниця між оборонною та наступальною (зброєю) не має сенсу в ситуації в моїй країні. І ті країни, які кажуть, що нададуть Україні оборонну зброю, але не можуть надати наступальну, лицемірять, це просто нечесний та невиправданий підхід”, – заявив Кулеба.

 

Генсек НАТО Єнс Столтенберг, у свою чергу, закликав країни-учасниці блоку забезпечити постачання важкого озброєння Україні.

 

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button