Україна

Криза в Нагірному Карабасі – Пашинян про необхідність підписати мирний договір – 1News

Нікол Пашинян
Фото з відкритих джерел

Прем’єр Вірменії підкреслив необхідність довгострокового врегулювання нагірно-карабахського конфлікту

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян провів розмову з президентами Франції та Азербайджану Емманюелем Макроном та Ільхамом Алієвим, під час якої глава вірменського уряду заявив про необхідність підписати мирний договір щодо Нагірного Карабаху. Про це повідомила пресслужба прем’єра Вірменії.

Згідно з повідомленням, Пашинян підкреслив необхідність довгострокового врегулювання нагірно-карабахського конфлікту і підписання мирної угоди під співголовуванням Мінської групи ОБСЄ.

В ході переговорів лідери також обмінялися думками щодо вирішення існуючих гуманітарних проблем, розблокування регіональних інфраструктур, що знаходяться під суверенітетом двох країн.

Крім того, вони обговорили зниження напруженості на вірмено-азербайджанському кордоні і демаркацію Нагірного Карабаху міжнародними організаціями.

1News за темою: Посткарабаський статус-кво: Що відбувається у Закавказзі після війни?

Нагадаємо, у минулому році Вірменії розпустили парламент й призначили позачергові вибори. Це було необхідно країні для виходу з глибокої політичної кризи, що триває з 2020 року. Про те, чи допоможуть Вірменії подолати кризу радикальна зміна парламенту, читайте в нашому матеріалі.

Пізніше партія Нікола Пашиняна “Цивільний договір” вдруге перемогла на дострокових виборах до парламенту країни.


Джерело

Back to top button