Україна

Криза на ринку праці: українці вчетверо активніше шукають роботу


Криза на ринку праці: українці вчетверо активніше шукають роботу

Найвища конкуренція – серед представників вищого менеджменту й адміністративного персоналу.

 
В Україні зросла активність населення з пошуку роботи. Актуальних вакансій у 4,5 рази менше, ніж до початку війни. Про це йдеться в результатах дослідження порталу grc.ua, пише Економічна правда.
 
Зазначається, що щотижня додається майже 10% нових користувачів сайту, тривалість сеансу на 89% є більшою, ніж за аналогічний період минулого року.
 
Дослідження показало, що в червні на одну вакансію в середньому відгукується 12 осіб. За аналогічний період минулого року цей показник був у чотири рази меншим.
 
Повідомляється, що найактивніше шукають роботу і відгукуються на вакансії адміністративні працівники, ІТ-фахівці, студенти і фахівці, які починають кар’єрний шлях, менеджери із продажу, водії та фахівці з логістики.
 
Найвища конкуренція – у представників вищого менеджменту й адміністративного персоналу, серед них на одну вакансію претендує в середньому 14 кандидатів.
 
Нагадаємо, експерти розповіли, що в Україні відбувається із зарплатами.
 
Раніше повідомлялося, що в Мінекономіки вигадали, як спростити українцям пошук роботи. Для цього об’єднають усі великі сайти із працевлаштування з Державною службою зайнятості.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button