Україна

Крюківський вагонобудівний завод втридорога купував запчастини в РФ

Крюківський вагонобудівний завод втридорога купував запчастини в РФ

Фото: gp.gov.ua

Правоохоронці викрили схему виведення грошей на рахунки російських компаній

Правоохоронці викрили схему виведення грошей керівництвом підприємства на рахунки російських компаній.

 

Київською міською прокуратурою здійснено процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, відкритому стосовно посадових осіб ПАТ Крюківський вагонобудівний завод. Їх підозрюють у заволодінні коштами підприємства і фінансуванні насильницького захоплення державної влади, зміни меж державного кордону України (ч. 5. ст. 191, ч. 4 ст. 110-2 КК України). Про це 31 травня повідомляє Офіс генерального прокурора.

 

Під час досудового розслідування встановлено, що за сприяння громадянина РФ, якому належить 25% акцій, завод систематично закуповував деталі для будівництва вагонів у підприємств РФ за завищеними цінами, хоча були дешевші аналоги українського виробництва.

 

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки на території заводу, під час яких було виявлено і вилучено документи, що підтверджують протиправні дії, вчинені громадянином РФ. За клопотанням прокурорів корпоративні права заводу арештовані, вирішується питання передачі в управління АРМА.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутат Запорізької обласної ради добровільно дав згоду на співпрацю з окупаційною владою РФ та погодився на пропозицію зайняти псевдопосаду “глави військово-цивільної адміністрації м. Дніпрорудне”. Йому повідомили про підозру в колабораційній діяльності.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button