Україна

Кримські активи Нафтогазу – Гаазький арбітраж розпочав слухання щодо компенсації Нафтогазу 10 млрд доларів – 1News

Голова “Нафтогазу” розраховує, що арбітражне рішення у справі буде прийняте на початку наступного року

Юрій Вітренко
РБК-Україна

Арбітражний трибунал в Гаазі розпочинає слухання щодо визначення розміру компенсації “Нафтогазу” за втрачену можливість використовувати активи в Криму. Компанія вимагає 10 млрд доларів. Про це повідомив глава НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко у Facebook.

“Росія незаконно присвоїла український Крим і вже вісім років користується тим, що належить українцям, зокрема і національній компанії “Нафтогаз”. Йдеться про родовища, бурові установки, підземні сховища, кораблі, газотранспортну систему та багато інших об’єктів”, – написав Вітренко.

За його словами, завдані збитки оцінюються у понад 10 млрд доларів, включаючи відсотки. “Відповідну оцінку збитків у суді представляють авторитетні міжнародні експерти. Роботу над визначенням і обґрунтуванням їх суми ми почали ще у 2015 році”, – зазначив Вітренко.

Голова “Нафтогазу” розраховує, що арбітражне рішення у справі буде прийняте на початку наступного року, “оскільки це надзвичайно складний процес, що вимагає нетривіальних аргументів, як юридичних, так і економічних, щодо кожного активу”. 

1News за темою: “Нафтогаз” виграв суд у Словаччині у справі IUGAS

Нагадаємо, раніше компанія “Нафтогаз України” поскаржилася Єврокомісії на російський “Газпром” через його домінуюче становище на європейському ринку газу. Російську компанію звинувачують в антиконкурентних діях.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button