Україна

Кримська платформа – Кулеба анонсував новий саміт – 1News

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба


Фото з відкритих джерел

За його словами, Україна очікуватиме німецьку делегацію

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба анонсував новий саміт Кримської платформи, запланований на серпень 2022 року за участю парламентських делегацій різних країн. Про це йшлося під час його брифінгу за підсумками зустрічі з німецькою колегою Анналеною Бербок.

“Крим теж був у нас сьогодні на порядку денному. Я поінформував Анналену про те, що в Україні в серпні пройде парламентський саміт Кримської платформи. Ми будемо чекати відповідну делегацію з Німеччини”, – зазначив Кулеба.

1News за темою: Кримська платформа: Генасамблея ООН схвалила посилену резолюцію щодо мілітаризації анексованого півострову

Як повідомлялося раніше, Німеччина готова стати співлідером одного з напрямків роботи “Кримської платформи”, а саме напрямку політики невизнання спроби анексії Криму.

“Як я розказував раніше, ми запропонували окремим партнерам України очолити в рамках “Кримської платформи” один з п’яти напрямів її роботи. Сьогодні я з радістю дізнався, що Німеччина готова стати співлідером у “Кримській платформі” за напрямком політики невизнання”, – наголосив Дмитро Кулеба.

За його словами, таке рішення дипвідомства ФРН є “підтвердженням лідерського підходу німецької дипломатії”.


Джерело

Back to top button