Україна

Краматорський зрадник не встиг підірвати себе гранатою – його затримала СБУ


Краматорський зрадник не встиг підірвати себе гранатою - його затримала СБУ

Зрадник зберігав удома бойову гранату, яку планував підірвати, якщо його викриють правоохоронці, але співробітники СБУ обеззброїли й знешкодили його.

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного інформатора ФСБ, який збирав розвіддані про Сили оборони на Донеччині. Про це сьогодні, 26 січня, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що зрадник зберігав удома бойову гранату, яку планував підірвати, якщо його викриють правоохоронці, але співробітники СБУ обеззброїли й знешкодили його.

“За даними слідства, зловмисник розвідував місця базування підрозділів ЗСУ в районі Краматорська. Передусім ворожий поплічник намагався виявити бойові позиції протиповітряної оборони та важкої артилерії українських військ. Також зловмисник готував для агресора схеми розташування фортифікаційних споруд та інженерних загороджень на території регіону. Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки нових ракетно-артилерійських ударів по прифронтовому місту та його околицях”, – йдеться в повідомленні СБУ.

Служба безпеки, яка своєчасно викрила російського інформатора, зірвала плани ворога щодо підготовки серії повітряних атак на військові об’єкти ЗСУ.

“Як встановило розслідування, ворожим поплічником виявився житель Краматорська. У серпні 2023 року він познайомився на одному із сайтів знайомств з росіянкою, яка співпрацює з ФСБ РФ. За її вказівками чоловік збирав інформацію про військові об’єкти, потрібні ворогу. Отримані відомості він надсилав месенджером росіянці, а вона переправляла їх кадровому співробітнику фсб, який воює проти Сил оборони на Авдіївському напрямку”, – повідомляє пресслужба СБУ.

Затриманому повідомлено про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про переміщення або розміщення ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану.

Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій затриманого. Зрадника тримають під вартою, йому загрожує 12 років тюрми.

 

Раніше повідомлялося, що затримано агентку, яка “полювала” на бронетехніку ЗСУ під Бахмутом. ЖителькуКостянтинівки ще наприкінці 2022 року дистанційно завербувала спецслужба РФ.

Готував удари по штабах ЗСУ поблизу Авдіївки: СБУ затримала агента РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button