Україна

Кожен другий українець помирає через шкідливі звички – дослідження

Серед чоловіків від 20 до 64 років 40 відсотків смертей відбуваються як наслідок вживання алкоголю, а серед жінок – 22 відсотки, інформує 1NEWS з посиланням на УНІАН.

У Міністерстві охорони здоров’я повідомляють, що про це свідчать дослідження в галузі психічного здоров’я, проведені експертами Світового банку.

Міжнародні експерти досліджували проблематику психічного здоров’я в Україні та доступ до лікування найпоширеніших психічних розладів на прикладі Львівської, Полтавської та Запорізької областей.

В Україні дуже гостро стоїть проблема розладів, викликаних надмірним вживанням алкоголю. Фахівці підрахували, що 40 відсотків смертей чоловіків працездатного віку і 22 відсотки жінок у віці від 20 до 64 років є наслідком вживання алкоголю.

Найчастіше причиною смерті, пов’язаної з психічними розладами та вживанням алкоголю, є суїцид. Україна сьогодні входить в десятку країн з найвищими показниками суїциду. Слід підкреслити, що психічні розлади мають великий вплив і на фізичне здоров’я людей.

Важка депресія викликає ішемічну хворобу серця, посттравматичний стресовий розлад підвищує рівень смертності від ішемічної хвороби, пухлин, умисних і випадкових травм.

Вживання алкоголю часто є причиною туберкульозу, респіраторних інфекцій, множинного раку, серцево-судинних захворювань і хвороб системи кровообігу, цирозу печінки, панкреатиту, епілепсії, цукрового діабету, травм і міжособистісного насильства.

Як повідомляло 1NEWS, сьогодні у Верховній Раді влаштували антитютюновий флешмоб.

 

Back to top button