Україна

Кожен другий українець не знає своїх прав – дослідження

Майже 50% громадян України не знають своїх прав та не розуміють, як їх захистити, інформує 1NEWS.

Про це сказала перший заступник міністра юстиції України Олена Сукманова , виступаючи з вітальним словом на відкритті Всеукраїнського тижня права.

“Майже 50% наших громадян не знають і не розуміють, які саме права їм належать, яким чином їх захистити , до кого звертатися , який орган відповідальний за відновлення тих чи інших прав “, – сказала Сукманова.

Вона додала, що в рамках загальнонаціонального проекту ” Я маю право”, Міністерство юстиції з травня 2017 року вже зробило кілька проектів: ” Стоп булінг”, “Стоп насильство”, ” Маски шоу стоп”, “Чужих дітей не буває”.

Сукманова також додала, що завдяки реалізації проекту ” Чужих дітей не буває”, ” ми побачили, що майже 40% всіх виконавчих проваджень, які зареєстровані в нашій країні, це виконавчі провадження по стягненню аліментів”.

“Тобто це 40% батьків, які не розуміють зміст прав та свобод дитини і зміст свого обов’язку щодо утримання свої дитини”, – зауважила перший заступник міністра, наголосивши, що з початку року з недобросовісних батьків стягнено понад 4 млрд грн аліментів.

 

 

 

Back to top button