Україна

Кожен четвертий українець готовий прийняти ризиковану пропозицію роботи

Кожен четвертий українець готовий прийняти ризиковану пропозицію роботи за кордоном або в іншому населеному пункті України. Про це свідчать дані опитування компанії Info Sapiens на замовлення Міжнародної організації з міграції( МОМ), пише Міністерство соціальної політики. Про це пише 1news, посилаючись на 112ua.

“Кожен четвертий українець готовий прийняти ризиковану пропозицію роботи за кордоном або в іншому населеному пункті України: працювати без офіційного оформлення і навіть в закритому приміщенні без можливості його покинути; перетнути кордон в не встановлений законом спосіб; віддати свій паспорт, телефон і особисті речі роботодавцю”, – пише Міністерство.

Протягом 2019-2021 років, за даними опитування, 46 тис. українців постраждали від торгівлі людьми: близько двох третин з них потрапили в мережі торговців людьми за кордоном, і третина — всередині України. Останні дані дають МОМ підстави вважати, що загальна кількість українців, які постраждали від торгівлі людьми з 1991 року, становить 300 тис.осіб.

За оцінками МОМ, майже 1,2 млн українців працювали за кордоном у 2021 році, що перевищує показник 2019 року на 11%. Серед цих людей 42% були працевлаштовані неофіційно (два роки тому ця частка становила 30%). 18% опитаних зазначили, що готові прийняти неофіційну пропозицію роботи за кордоном, а ще більше – 27%, погодилися б працювати без оформлення працевлаштування в Україні. Ці дані свідчать, що люди недооцінюють потенційні ризики у власній країні.

Back to top button