Україна

Космічна промисловість України виросла на третину

Обсяг експорту продукції підприємств галузі в країни ЄС, США і в інші країни за підсумками 9 місяців становив 1,9 млрд грн

Підприємства ракетно-космічної галузі України за підсумками роботи в січні-вересні 2018 рік збільшили обсяг виробництва продукції порівняно з аналогічним періодом минулого року на 28% – до 2,78 млрд грн.

Про це повідомляє 1NEWS.

Обсяг реалізації продукції підприємств галузі за підсумками 9 місяців 2018 року зріс на 40,8% – до 3,07 млрд грн. Загальний обсяг валової продукції за підсумками 9 міс. становив 3,17 млрд грн.

За даними космічного відомства, обсяг експорту продукції підприємств галузі в країни ЄС, США і в інші країни за підсумками 9 місяців становив 1,9 млрд грн, або 94,5% у загальному обсязі експорту. Загальний обсяг експорту продукції за звітний період збільшився на 42,9%, частка експорту в обсязі реалізації становила 65,0%.

Завершили звітний період з прибутком три підприємстви: ДП “КБ “Південне” – з чистим прибутком у 1,7 млрд грн; ЗАТ “Хартрон” (1,08 млрд грн), а також ДП “Науково-дослідний технологічний інститут приладобудування” (0,92 млн грн.)

Джерело: Інтерфакс-Україна

Back to top button