Україна

Коронавірус в Україні – МОЗ не планує запроваджувати локдаун – 1News

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко


Фото з відкритих джерел

Кількість нових хворих на коронавірус зростає

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко виключив запровадження локдауну через поширення штаму COVID-19 “Омікрон”. Про це він повідомив під час брифінгу.

За словами міністра, захворюваність зростає, але кількість госпіталізованих не збільшується. “Зростає кількість випадків (зараження коронавірусом, – ред.), але не госпіталізацій. Локдауну не буде. Ми працюємо в адаптивному карантині, що передбачає червону зону”, – висловився Ляшко.

Також він додав, що за наявності COVID-вакцини говорити про локдаун недоречно. Міністр запевняє, що як тільки рівень вакцинації в країні досягне 70%, можна буде забути й про карантини.

Нагадаємо, нещодавно голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький заявив, що в Україні триває адаптивний карантин, і запроваджувати локдаун наразі немає сенсу.

1News за темою: Що буде з транспортом у Києві у разі нового локдауну та чи закриють метро: Відповідь КМДА

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що впроваджувати суворий карантин уряд не планує, але носіння масок буде обов’язковим ще довго. Тоді він розповів, що одним із запобіжників локдауну є високі темпи вакцинації.


Джерело

Back to top button