Україна

Коронавірус у світі: підприємства в Німеччині страждають від нестачі персоналу, – 1News

Через поширення “Омікрону” підприємства всіх галузей економіки називають “істотною” нестачу персоналу і очікують погіршення ситуації незабаром


Фото з відкритих джерел

У Німеччині нова хвиля коронавірусу, пов’язана з стрімким поширенням штаму “Омікрон”, ускладнює діяльність компаній всіх галузей економіки. Про це повідомляє DW з посиланням на результати опитування Федерального об’єднання торгово-промислових палат Німеччини (DIHK).

Зокрема, кожна четверта з опитаних 370 компаній усіх сфер діяльності називає поточну нестачу персоналу “суттєвою”. 4% підприємств називають відсутність людей на робочих місцях через коронавірус “критичною”.

Новини за темою: У лікарнях України монтують нові кисневі станції, – Ляшко

Підприємства не можуть постачати свою пропозицію споживачам. Компанії припускають, що найближчими днями ситуація погіршиться.

Найбільші проблеми через відсутність персоналу відчувають підприємства зі сфери забезпечення охорони здоров’я – з них 31% констатують “істотний”, а 16% – “критичний і всеосяжний” вплив на надані ними послуги. Серед транспортних і логістичних компаній 36% повідомляють про” істотний ” вплив на свою діяльність відсутності персоналу. Меншою мірою скаржаться на це підприємства оптової та роздрібної торгівлі.

Новини за темою: Литва скасувала “паспорти можливостей”

У Німеччині стрімко зростає кількість заражень коронавірусом. Станом на 5 лютого кількість заражень коронавірусом в розрахунку на 100 тис.жителів за останні сім днів становить 1388. 

Нагадаємо, штам “Омікрон” щосили лютує в світі, а ВООЗ вважає, що половина Європи заразиться їм в найближчі місяці. 

Джерело

Back to top button