Україна

Коронавірус у Києві – жителів просять залишати своїх дітей удома – 1News


Фото з відкритих джерел

У місті більше тижня спостерігається понад 300 випадків дитячої захворюваності на коронавірус

Жителів Києва просять залишати дітей вдома при наявності симптомів застуди через важку COVID-ситуацію серед малолітніх. Про це повідомила заступниця голови Київської міської держадміністрації Ганна Старостенко.

За її словами, у місті більше тижня спостерігають понад 300 випадків дитячої захворюваності на коронавірус.

“Тож закликаємо батьків бути обачними і при перших симптомах застуди у дитини – залишати її вдома, аби запобігти поширенню хвороби”, – наголосила замголови КМДА.

При цьому вона заявила, що у столиці продовжує зростати кількість нових випадків захворюваності на коронавірусну інфекцію, але ситуація контрольована.

Зокрема станом на сьогодні зайнятість ліжок у лікарнях, виділених під пацієнтів із COVID-19, складає 26%. За словами Старостенко, це пов’язано передусім із високим рівнем вакцинації проти COVID-19 у столиці, завдяки чому захворювання у більшості випадків протікають у легкій та середній формі.

1News за темою: Карантин в Україні: Які регіони під загрозою переходу до червоної зони

Як повідомлялося раніше, в Україні за минулу добу, 3 лютого, лабораторно підтвердили 43 778 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Також напередодні 9 497 осіб одужали. При цьому за добу зафіксували 174 летальні випадки, спричинені ускладненнями від COVID-19.


Джерело

Back to top button