Україна

Корабель РФ у Севастополі повністю знищений – Oryx


Корабель РФ у Севастополі повністю знищений - Oryx

Аналітики віднесли Великий десантний корабель “Мінськ” до втрат Росії під час війни проти України.

Великий десантний корабель “Мінськ” був повністю знищений у сухому доці Севастополя під час ракетної атаки. Про це повідомила нідерландська моніторингова група Oryx у середу, 13 вересня.

“Візуальне підтвердження тепер вказує на те, що десантний корабель типу “Ропуча Мінськ” знищений, а не просто пошкоджений”, – йдеться у повідомленні.

На сайті проекту вже віднесли “Мінськ” до втрат Росії під час війни проти України: “Мінськ”, пошкоджений ракетним ударом, неможливо відновити”.

У мережі з’явилися світлини корабля, який потрапив під ракетний удар в ніч на 13 вересня. Його можна порівняти зі світлиною, яку зміг отримати український рух опору в Криму. Окремі деталі на низці різних світлин доводять знищення корабля, стверджують OSINT-розслідувачі.

Також оприлюднено перший супутниковий знімок району сухого доку Севастополя після удару. На кораблі видно дуже серйозні пошкодження.

Як відомо, сьогодні вночі в Севастополі пролунали вибухи. Пізніше у Міноборони РФ заявили про атаку 10 крилатих ракет на судноремонтний завод ім. С. Орджонікідзе, які пошкодили два кораблі. Росіяни заявляють, що відремонтують обидва кораблі.

У свою чергу Головне управління розвідки Міноборони заявило, що у Севастополі було уражено великий десантний корабель та підводний човен росіян. А російські Telegram-канали стверджують, що мова йде про корабель “Мінськ” на підводний човен “Ростов-на-Дону”.

Також ЗСУ підтвердили успішні удари по засобах ВМС та портовій інфраструктурі окупантів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button