Україна

Координатори проектів ОБСЄ в Україні започаткували челендж до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

До 30 липня, Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, ініціатива #працюйбезпечно закликає читачів сфотографуватись із домашніми улюбленцями, написати про безпечну роботу і таким чином привернути увагу до проблеми трудової, сексуальної та інших експлуатацій.  Челендж започаткували Координатори проектів ОБСЄ в Україні до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, повідомила 1News прес-служба проекту.

«Тема серйозна і пов’язана з людським горем, насильством та порушенням прав людини. Ми пишемо про це щодня. Але поширювати важливу інформацію, сприяти безпечному працевлаштуванню, допомагати людям відновлюватись – це не тільки про сум. Це частина життя. Частина життя нашої команди. Частина життя тих організацій, що щодня цим займаються. Ми пропонуємо сьогодні привертати увагу до цього злочину легко і з тваринками», – так описує челендж Ульяна Устінова, авторка постів сторінок #працюйбезпечно у Facebook та Instagram.

Команда #працюйбезпечно знає, що тема сучасного рабства складна та може відлякувати, саме тому вони беруть тваринок собі у союзники.

«На жаль, все більше українців потрапляють у пастку злочинців – торговців людьми. Найчастіше це відбувається через пошук роботи. Щоб убезпечити себе та близьких, підписуйтесь на сторінку #працюйбезпечно у Facebook або Instagram, читайте поради та беріть участь у челенджі», – говориться у повідомленні.

Для участі у челенджі:

  • Сфотографуйтесь зі своєю (чи не своєю) тваринкою на «робочому» (або не дуже) місці
  • Опублікуйте це фото разом з текстом цього посту!
  • Тегніть ще двох людей, яким бажаєте тільки безпечної роботи

Довідка:

Щороку 30 липня, починаючи з 2014 року, світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році з метою підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

#працюйбезпечно – просвітницький онлайн-проект, створений спеціалістами та експертами з протидії торгівлі людьми, психологами та волонтерами. Ініціатива реалізується Координатором проектів ОБСЄ в Україні та за підтримки представництва США в ОБСЄ.

Back to top button