Україна

Контрнаступ ЗСУ помітно просувається на сході та півдні – ISW


Контрнаступ ЗСУ помітно просувається на сході та півдні - ISW

Аналітики Інституту вивчення війни звертають увагу на успіхи українських захисників на кількох напрямках.

Контрнаступ Збройних сил України помітно розвивається на півдні та сході. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За їхніми словами, українські війська просуваються на кількох напрямках у західній частині Херсонської області та закріпили територію за річкою Сіверський Донець у Донецькій області.

“Швидкість контрнаступу, ймовірно, різко змінюватиметься з кожним днем, оскільки українські сили намагатимуться позбавити росіян логістики, знищити їхні командні пункти й контроль та послабити моральний дух”, – зазначають аналітики.

Українські сили продовжують завдавати ударів по наземних лініях зв’язку, складах боєприпасів та ключових позиціях армії РФ з метою виснаження російських сил і стримати їх, звертають увагу фахівці.

В ISW прогнозують, що росіяни час від часу продовжать контратакувати і відвойовувати частину втрачених позицій, проводячи артилерійські та авіаційні атаки на звільнені населені пункти та українські війська, які наступають.

Також там підтвердили факт звільнення одного населеного пункту на Херсонщині та одного на Донеччині. У звіті наголошується, що українські війська повернули собі територію на лівому березі річки Сіверський Донець.

Особовий склад 127-го полку так званої “ДНР” 1-го армійського корпусу відмовився воювати через відсутність постачання, йдеться у звіті.

Крім того, російські війська переміщують військові засоби в райони, розташовані вздовж основних наземних шляхів сполучення у тилових районах Запорізької області, зазначили фахівці.

Нагадаємо, 29 серпня Збройні сили України розпочали наступальні дії з багатьох напрямків на півдні країни.

Армія РФ у глибокому шоці. Преса про наступ ЗСУ


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button