Україна

Контрнаступ ЗСУ: Гуменюк розкритикувала використання терміну “плацдарм”


Контрнаступ ЗСУ: Гуменюк розкритикувала використання терміну плацдарм

Представниця ОК Південь попросила громадськість “не розкидатися термінами”, а довіряти військовим.

Використання терміну “плацдарм” стосовно окремих операцій ЗСУ на лівому березі Дніпра – недоречне. Про це заявила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону Єдині новини в понеділок, 21 серпня.

“Дуже багато фахівців люблять розкидатися термінами, але довіряти треба тільки військовим. Про плацдарм не йдеться, йдеться про виконання деяких окремих операцій, але для цього потрібна інформаційна тиша, щоб зберегти ті підрозділи, які виконують операції, і підготувати ту роботу, яка потім буде розгорнута на відповідних позиціях”, – пояснила вона.

За її словами, аналогічна ситуація була і з осіннім контрнаступом.

“Пам’ятаєте, коли тільки починалася історія з контрнаступом, всі жадали феєричного шоу, щоб вся армія піднялася з окопів та ринулася вперед. А насправді виявилося, що контрнаступ складається з декількох етапів і інколи взагалі на передовій не відчувається. Але в той час йде знищення потенціалу ворога глибоко в тилу, і контрнаступ, як такий, уже йде”, – додала чиновниця.

Гуменюк зазначила, що нині найефективнішою є контрбатарейна боротьба зі знищення артилерії ворога.

“І саме тому, що ми видаляємо артилерію з дуже великих площ, ворог змушений більше використовувати авіацію та БПЛА”, – зауважила представниця ОК Південь.

Крім того, ворог посилив використання КАБ на Запорізькому та Херсонському напрямках. Керовані бомби випускають з літаків та вони з легкістю долають відстань до 60 км. При цьому літак не потрапляє в зону дії систем ППО.

“Вони намагаються використовувати на цьому напрямку КАБи для того, щоб завдавати ударів. Але обирають для цього цивільну та сільськогосподарську інфраструктуру, намагаючись знищити потужності регіону та мирне населення”, – резюмувала Гуменюк.

Нагадаємо, за словами президента Володимира Зеленського, Україна не мала достатньо зброї та іншої техніки, щоб починати активний контрнаступ. 

Крім того, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба порадив західним аналітикам бути обережними у своїх прогнозах щодо контрнаступу України на фронті.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button