Україна

Консульство України в Лондоні закликає чоловіків стати на військовий облік


Консульство України в Лондоні закликає чоловіків стати на військовий облік

Інформація про те, що без документів з військкомату чоловіки не можуть оформити паспорт/доручення тощо, не відповідає дійсності.

Консульство України в Лондоні закликало українських чоловіків стати на військовий облік у разі вибуття за межі України на термін понад три місяці.

“Відповідно до вимог  Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2022 № 1487 призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні, зокрема:
– перебувати на військовому обліку у разі вибуття за межі України на строк більше трьох місяців – за місцем консульського обліку в закордонних дипломатичних установах України;
– особисто, в семиденний строк з дня прибуття до Сполученого Королівства, прибути із паспортом громадянина України і військово-обліковими документами до однієї з закордонних дипломатичних установ України на території ???????? для взяття на військовий облік”, – йдеться в повідомленні.

Інформація про осіб призовного віку (18-65 років), яких беруть на тимчасовий консульський облік у Посольстві, одночасно вноситься до військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, який ведеться установою.

У консульстві нагадують, що чинним законодавством не передбачено обмежень з надання консульських послуг для чоловіків призовного віку: інформація про те, що без документів з військкомату чоловіки не можуть оформити паспорт/доручення тощо, не відповідає дійсності.

Як повідомлялося, у Раді виникли питання до законопроєкту про мобілізацію. У Верховній Раді станом на ранок 9 січня зареєстровано п’ять законопроєктів стосовно мобілізації. Верховна рада України 11 січня розгляне у першому читанні законопроект про мобілізацію. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button