Україна

Конституційний суд України відтермінував приведення до присяги двох новопризначених Зеленським суддів

Для Офісу Президента це виглядає затягуванням часу з надією на те, що кругова порука в судовій системі знову спрацює, і Верховний Суд ухвалить вигідні рішення для скомпрометованої верхівки КСУ

Конституційний суд України (КСУ) відтермінував приведення до присяги Оксани Грищук і Олександра Петришина, яких 26 листопада своїми указами президент України Володимир Зеленський призначив суддями КСУ.

Про це повідомляє 1News.

Приведення до присяги відклали до того, поки не з’являться вільні посади у КСУ.

“Зеленський засмучений відмовою КСУ приймати присягу кандидатів на вакантні позиції за президентською квотою. Для Офісу Президента це виглядає затягуванням часу з надією на те, що кругова порука в судовій системі знову спрацює, і Верховний Суд ухвалить вигідні рішення для скомпрометованої верхівки КСУ”, – зазначив прессекретар Президента Сергій Никифоров.

За повідомленням Никифорова, Президент сподівається, що у Верховному Суді усвідомлюють суспільний запит на судову реформу, як і те, що вона є ключовою умовою для економічного розвитку нашої країни.

Зазначимо, що за законом, голова КСУ або його заступник протягом п’яти робочих днів з дня призначення нового судді мають скликати спеціальне пленарне засідання Великої палати суду, під час якого новопризначений суддя має скласти присягу і набути повноважень.

При цьому кворум для проведення такого спецзасідання не потрібен.

Джерело: Німецька хвиля/Укрінформ

Back to top button