Україна

Конкурсна комісія з обрання керівника САП вже втретє не змогла затвердити результати конкурсу – 1News


Фото з відкритих джерел

Меморандум між Україною та Міжнародним валютним фондом передбачав обрання нового керівника САП до грудня 2021 року

Конкурсна комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вже втретє не змогла затвердити результати конкурсу. Про це повідомив керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін у Telegram.

Зокрема, голова комісії Катерина Коваль повідомила, що на засіданні відсутні члени Андрій Гуджал, Олена Бусол та Євген Соболь. Перший заявив, що у відрядження, Бусол відмовилась брати участь, а Соболь спершу попереджав про запізнення.

Через це не вдалося зібрати кворум, тож засідання конкурсної комісії не відкрили.

За словами Шабуніна, затвердження керівника САП знову заблокували представники комісії з Офісу президента. Він повідомляє, що Гуджал і Бусол заявили, що не будуть відвідувати засідання до апеляції на рішення ОАСКУ, яке гальмує комісію.

Меморандум між Україною та Міжнародним валютним фондом передбачав обрання нового керівника САП до грудня 2021 року.

1News за темою: У посольстві США виразили розчарування зривом відбору керівника САП

Нагадаємо, що 9 жовтня не відбулося засідання комісії, яка мала обрати керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Причиною стала відсутність кворуму.

Пізніше, Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) скасував порядок роботи конкурсної комісії та проведення конкурсу на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зокрема це було обумовлено позбавленням конкурсної комісії повноважень на прийняття оскаржуваного порядку.

А 24 грудня комісія з обрання очільника САП зібралася на засідання, на якому мали оголосити переможця конкурсу. Проте, цього так і не зробили.


Джерело

Back to top button