Україна

Конфлікт на Донбасі – Зеленський і Макрон виступають за ТКГ і режим тиші – 1News

Президент України Володимир Зеленський та президент Франції Емманюель Макрон


Reuters

Зазначається, що розмова глав держав тривала пів години

Президент України Володимир Зеленський провів другу за вихідні розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. Глави держав виступають за невідкладне скликання засідання Тристоронньої контактної групи та запровадження режиму тиші в районі ООС на Донбасі. Про це український президент написав на своїй сторінці у Twitter.

“У продовження вчорашньої розмови поінформував Еммануеля Макрона про поточну безпекову ситуацію та нові провокативні обстріли. Виступаємо за активізацію мирного процесу. Підтримуємо невідкладне скликання ТКГ і негайне запровадження режиму тиші”, – написав Зеленський.

За повідомленням французького телеканалу BFM, розмова Зеленського з Макроном тривала пів години. До того Макрон поспілкувався з президентом РФ Володимиром Путіним, розмова тривала 1 годину 45 хвилин.

1News за темою: Макрон і Байден домовилися перевірити, чи відвела Росія війська від кордонів України

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський запропонував скликати саміт Ради безпеки ООН з Україною, Німеччиною та Туреччиною. Він хоче провести його в найближчі тижні. За словами глави держави, метою саміту стане розв’язання безпекових викликів у Європі.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button