Україна

Конфлікт із РФ не може бути заморожений – Зеленський


Конфлікт із РФ не може бути заморожений - Зеленський

Будь-яке припинення вогню, яке дозволить Росії зберегти контроль над захопленими територіями, лише підштовхне до ще більшого конфлікту, упевнений президент.

Заморожування військового конфлікту з Російською Федерацією може спровокувати ще більш масштабне військове протистояння у майбутньому. Про це в інтерв’ю The Wall Street Journal у п’ятницю, 22 липня, заявив президент України Володимир Зеленський.
 
“Заморожування конфлікту з Російською Федерацією означає паузу, яка дає Росії перерву для відпочинку. Вони не використовують цю паузу, щоб змінити свою геополітику або відмовитись від претензій на колишні радянські республіки”, – зазначив він.
 
Глава держави порівняв Росію з “кашалотом, який проковтнув дві області України і тепер каже: заморозьте конфлікт”: “Потім (Росія – ред.) відпочине і за два-три роки захопить ще дві області і знову скаже: заморозьте конфлікт. І так буде продовжуватиметься і далі. Сто відсотків”.
 
Глава держави наголосив, що постачання Заходом реактивних систем залпового вогню дозволило кардинально змінити ситуацію на фронті. І якщо раніше Росія випускала до 12 тисяч артилерійських снарядів за добу проти 1-2 тисяч, то тепер Україна може випустити до шести тисяч.
 
Зеленський додав, що після подій останніх п’яти місяців українці не хочуть переговорів із Росією.
 
“Суспільство вважає, що спочатку потрібно звільнити всі території, а потім уже можна буде домовлятися про те, що робити і як жити в наступні століття. Наші люди переконані, що ми можемо це зробити. І чим швидше ми це зробимо, тим менше помре людей ” , – сказав він.
 
“Ми віддали б перевагу деокупації способом, який не є військовим і щоб врятувати життя. Але ми маємо справу з тим, з ким маємо. Поки їм не розб’ють морду, вони нічого не зрозуміють”, – підкреслив президент України.
 
Раніше президент повідомив, що завдяки західній зброї ЗСУ вдалося знизити втрати на фронті: зараз вони втричі менші, ніж були на піку бойових дій. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button